"ЧЕЗ Разпределение България" спира планираните ремонтни дейности за периода 10 май до 15 юни 2018 г. от 7:30 часа до 17:00 часа по съоръжения, които захранват държавни, общински и частни учебни заведения на територията, обслужвана от дружеството". Това съобщиха от компанията.

В началото на май бяха извършени извънредни обходи на съоръженията, захранващи училища, за да се осигури безупречното им техническо състояние и повиши сигурността на електрозахранването по време на националното външно оценяване (матурите).

Създали сме организация за приоритетно възстановяване на тока в училищата, където ще се провеждат матури, каза Васил Василев, директор "Експлоатация на мрежата" в "ЧЕЗ Разпределение България" АД.

Компанията съставя графика на планираните ремонти. Тя се съобразява с датите на изпитите за външно оценяване и ако се налага, съгласува изключванията на електричеството с ръководствата на училищата.

При съвпадение на планирани дейности и изпити, ремонтите ще бъдат отлагани за по-късен период, а ако ремонтът вече е започнал, той ще бъде временно прекъсван и електрозахранването ще бъде възстановявано, поясниха от компанията.