Отборът на Манчестър Юнайтед е първият финалист за Купата на Футболната Асоциация. Това стана факт, след като "червените дяволи" постигнаха пълен обрат срещу Тотнъм и го победиха с 2:1. Двубоят се игра на "неутралния" "Уембли", който през този сезон е дом на Хари Кейн и компания.

Сякаш в началото това даде някакво предимство, тъй като селекцията на Почетино поведе след гол в 11-ата минута на Деле Али. Юнайтед обаче не загуби самообладание и до паузата изравни чрез Алексис Санчес, а през втората част нанесе своя голям удар след попадението на Андер Ерера.

Снимка 352035

Източник: GettyImages

До края манчестърци потрепериха за своя триумф на полуфиналите, но все пак целта бе постигната. Така момчетата на Моуриньо очакват някой измежду победителя в другата двойка, която изправя един срещу друг Челси и Саутхямптън.

Екзалтираната публика на "Уембли" стана свидетел на здрава битка от първата минута. Сериозно предизвикателство към опонента можеха да отправят "червените дяволи" в 10-ата минута, но непокритият Лукаку не намери очертанията след удар с глава.

Пропускът на белгиецът имаше тежки последици, тъй като в ответната атака, Тотнъм успя да отбележи гол. Кристиян Ериксен дочака точния момент и с перфектен пас намери връхлитащия Деле Али. Английския национал се измъкна от персоналния си пазач Валенсия и с шут отблизо не остави никакъв шанс на Де Хеа.

Последваха тежки минути за селекцията на Жозе Моуриньо, в които се оказаха истински късметлии, че вече не изостават с цели две попадения.

Снимка 352037

Източник: GettyImages

Юнайтед все пак успя запази хладнокръвие и в 24-ата минута достигна до изравняването. Пол Погба демонстрира непримиримост по крилото, след което центрира за Алексис Санчес. Нисичкият чилиец си спечели пространство между снажните бранители на Тотнъм и с глава прати топката в далечния ъгъл на Ворм.

Към края на полувремето Тотнъм отново взе инициативата, а в самия край можеше пак да поведе. Далечен удар на Ерик Дайър се отби в дясната греда.

Началните минути след паузата отново принадлежаха за "шпорите", но именно Юнайтед беше отборът, който достигна до пълния обрат в 62-ата минута. Ромелу Лукаку се пребори за висока топка, която продължи към Алексис Санчес. Крилото опита да върне към своя колега, но тромаво отиграване на белгиеца се превърна в продължение за връхлитащия Ерера. Испанецът отправи плътен удар по земя, който се превърна в мисия невъзможна за Ворм.

В отговор на случилото се, мениджърът на Тотнъм бързо пусна в игра Лукас Моура. Бразилският национал освежи играта на лондончани, като не след дълго Кристиан Ериксен "препарира" Де Хеа, но изстрелът му не намери очертанията на вратата.

Снимка 352038

Източник: GettyImages

Символичните гости опитаха да променят развоя на събитията в оставащите минути. "Шпорите" обаче трудно достигаха до положения пред добре организирания тим на Жозе Моуриньо и така продължиха своята негативна традиция да губят на полуфиналите на каквито и да е турнири, в които участват.

Юнайтед очаква съперника си за финала в утрешния сблъсък между Челси и тоталния аутсайдер Саутхямптън

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ТОТНЪМ 2:1

0:1 Али (11"), 1:1 Санчес (24"), 2:1 Ерера (62")

СТАДИОН: "Уембли"

СЪДИЯ: Aнтъни Тейлър

ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Смолинг, Йънг, Матич, Ерера, Погба, Лингард, Лукаку, Алексис (резерви: Перейра, Дармиан, Линдельоф, Фелайни, Мата, Марсиал, Рашфорд)

ТОТНЪМ: Ворм, Трипиър, Санчес, Вертонген, Дейвис, Дайър, Дембеле, Ериксен, Деле Али, Сон, Кейн (резерви: Лорис, Орие, Алдервейрелд, Уаняма, Сисоко, Ламела, Лукас)