Блестящото представяне на Манчестър Юнайтед при Оле Гунар Солскяер продължи и при гостуването на Тотнъм. "Червените дяволи" победиха с 1:0 "шпорите" на Уембли. Срещата бе от 22-ия кръг на Висшата лига. 

Единственото попадение в сблъсъка бе дело на Маркъс Рашфорд минута преди края на първото полувреме. Невероятен мач за победителите изигра вратарят Давид де Хеа. Испанецът отрази повече от 10 точни удара в своята врата, отчайваки Хари Кейн и компания. 

"Червените дяволи" се изравниха с петия във временото класиране Арсенал с 41 точки. Тотнъм е трети с 48 пункта.

Тотнъм - Манчестър Юнайтед 0:1
на живо

Тотнъм - Ман Юнайтед 0:1, гол на Рашфорд

Лондончани ще търсят трета поредна победа над "червените дяволи"

Домакините можеше да излязат напред в резултата още в 9-ата минута. Сон изведе Хари Уинкс на чудесна позиция, но халфът на уцели вратата. 

Две минути след това Лингард се озова на чудесна позиция, но стреля в аут. Секунди по-късно и Рашфорд излезе на положение, но стреля слабо и Лорис спаси. 

В следващите минути битката преобладаше. В 25-ата минута силен удар на Кейн бе блокиран от защитник. Шест минути по-късно попадение на нападателя бе отменено заради засада. 

Снимка 399946

Източник: GettyImages

Малко преди почивката Муса Сисоко се контузи и бе заменен от Ерик Ламела. 

В 44-ата минута Пол Погба пусна чудесен пас към Маркъс Рашфорд. Англичанинът остана един на един с Ян Вертонген и успя да нанесе удар по диагонала с десния крак наказа Лорис за 0:1. 

Втората част започна с отлична възможност пред Хари Кейн. Нападателят получи топката отдясно на наказателното поле и стреля силно, но Де Хеа изби. В 50-ата минута Деле Али надскочи Джоунс и Йънг и насочи топката към левия ъгъл с глава, но Де Хеа отново бе на ниво и изби. 

Снимка 399945

Източник: GettyImages

Юнайтед отговори с удар с глава на Погба, но Лорис спаси. В 56-ата минута французинът отново бе близо до гол, но френският вратар на домакините успя да избие прехвърлящия му удар в корнер. 

В 62-ата минута отново Лорис показа класа. Рашфорд намери оставения непокрит Погба, който нанесе удар в левия ъгъл, но вратарят на Тотнъм се разтегна и изби.

Снимка 399941

Източник: GettyImages

Четири минути по-късно Деле Али се измъкна от защитата на Юнайтед, напредна и стреля силно, но Де Хеа пак спаси. В 68-ата минута опасен удар на Ериксен от пряк свободен удар мина покрай вратата. 

Отличните изяви на Давид де Хеа продължиха две минути по-късно. Испанският вратар успя да избие удар от близка дистанция на Тоби Алдервейрелд. В 71-ата минута стражът парира и шут на Кейн от пряк свободен удар. 

Снимка 399940

Източник: GettyImages

Три минути след това вратарят отново бе последна преграда пред гола. Ериксен намери Деле Али в наказателното поле, халфът овладя топката и стреля, но Де Хеа изби. 

В 85-ата минута резервата Фернандо Йоренте свали топката за Кейн в наказателното поле. Нападателят намери коридор за стрелба, но отново Де Хеа с крак успя да избие удара на английския национал. 

Снимка 399935

Източник: GettyImages

Четири минути след това Йоренте овладя центриране на Трипиър, но стреля в тялото на Де Хеа и стражът спаси. 

До края на срещата Тотнъм така и не успя да стигне до изравнителен гол и по този начин Ман Юнайтед постигна пета поредна победа във Висшата лига.

Снимка 399934

Източник: GettyImages