Манчестър Юнайтед спечели домакинството си на Челси в дербито от 33-ия кръг на Висшата лига.

Битката на "Олд Трафорд" завърши при резултат 2:0.

Маркъс Рашфорд откри след само 7 минути игра, а през второто полувреме Андер Ерера удвои предимството на "червените дяволи", предвещавайки крайния победител в сблъсъка.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на Театъра на мечтите:

НА ЖИВО: Манчестър Юнайтед - Челси

НА ЖИВО: Манчестър Юнайтед - Челси

Ще продължи ли успешната серия на "червените дяволи"?

Двата гранда преследват различни цели през този сезон и победата бе много важна за всеки един от тях. Манчестър Юнайтед води истинска война за място в Топ 4, откъдето изостава от Ливърпул.

"Червените дяволи" са с мач по-малко от големия съперник, но всяка грешна стъпка до края на сезона може да се окаже огромно влияние за крайното класиране.

Челси пък върви уверено към титлата и има 4 точки повече от единствения си преследвач Тотнъм.

Антонио Конте: Ако не можем да се справим със Златан Ибрахимович, по-добре да не играем

Конте: Ако не можем да се справим със Златан, по-добре да не играем

"За всеки треньор е прекрасно да има подобен футболист"

В началните 45 минути от днешния двубой, за първи път от доста време насам през сезона, Челси бе почти изцяло обезличен.

Манчестър Юнайтед пое инициативата в срещата от първия сигнал и не я изпусна чак до почивката.

Единствено късметът спасяваше столичани в напрегнатите ситуации пред вратата на Асмир Бегович, заменил в последния момент получилия контузия Тибо Куртоа.

Снимка 288863

Източник: GettyImages

Челси опитваше контраатаки, основно през зоната на Виктор Моузес, но след няколко подобни опита вече бе ясно, че с подобен подход отборът едва ли ще стигне до отбелязване на попадение.

Още в 7-ата минута пък резултатът бе открит, след удивителен пас на Андер Ерера през половината терен, извел по чудесен начин Маркъс Рашфорд лице в лице с Бегович. За младия талант не остана нищо друго, освен да порази целта с техничен изстрел, който първо се отби в тревата на "Олд Трафорд", а впоследствие и прескочи крака на стража за 1:0.

Последваха редица атаки в полза на "червените дяволи", но или рикошети в последния момент, или пък щастливи случайности не даваха възможност на футболистите на състава да удвоят преднината си.

Най-грубият футболист на терена пък безспорно беше Диего Коща. Таранът не спираше да провокира защитниците на съперника, като основно си "заплю" Рохо, когото преследваше по цялата дължина на терена, опитвайки се да му изпроси официално предупреждение.

Вместо това обаче самият Коща получи такова след 33 минути игра, отново за неспортсменска проява.

Снимка 288861

Източник: GettyImages

В самия край на полувремето Рашфорд стреля, Кейхил опита да спре хода на топката и я изби на сантиметри над напречната греда на собствената си врата, карайки Конте да потръпне.

Нова промяна в резултата не бе регистрирана и така Манчестър Юнайтед се оттегли с гол аванс след края на първите 45 минути.

Само 4 минутки след подновяването на играта Андер Ерера покачи на 2:0. Това се случи и с известна доза късмет, след като футболистът на домакините стреля, топката се отби в крака на Зума, заблуди Бегович и влетя в мрежата на "сините" от Лондон.

Колкото и статуквото да не се нравеше на Конте, той трябваше да признае, че бе надигран от опитния Жозе Моуриньо, който не скри задоволството си от постигнатия от единайсеторката му успех.  

Юнайтед няма загуба в последните си 7 мача във всички турнири, като за последно отстъпи именно пред Челси. Лондончани се наложиха с 1:0 на "Стамфорд Бридж" за ФА Къп.

В предишния кръг "сините" победиха с 3:1 Борнемут навън, а преди това взеха домакинството дерби с Манчестър Сити - 2:1.

Ибрахимович: Челси? Не играят в Европа, отпаднаха рано от Купата на лигата...

Ибрахимович: Челси? Не играят в Европа, отпаднаха рано от Купата на лигата...

Днес Манчестър Юнайтед приема "сините" на "Олд Трафорд"

По-рано през сезона Челси разгроми с 4:0 Юнайтед при първото завръщане на Жозе Моуриньо като съперник на "Стамфорд Бридж". Последните три срещи помежду им на "Театъра на мечтите" завършиха наравно - 0:0, 1:1 и отново 0:0, а през 2013 г. Челси спечели на Театъра с 1:0. Последният домакински успех на 20-кратният шампион на Англия е от 2011 г. - 3:1.

Манчестър Юнайтед предлага 125 млн. паунда на Атлетико (Мадрид) за Антоан Гризман и Ян Облак

Нереално: Юнайтед предлага 125 млн. паунда на Атлетико за...

Клубът отново привлича погледите на Европа към себе си

Днес Юнайтед успя да продължи серията си от вече 22 мача без загуба във Висшата лига.