Отбелязваме Деня на Земята - 22 април.

Това е един от най-големите празници, почитащи планетата Земя. Води се, че Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник, който се празнува и почита от хора по целия свят.

Според Световния фонд за дивата природа (WWF) началото на празника е поставено преди почти 50 години в САЩ и Канада. Целта на Деня на Земята е да се създаде световно движение за опазване на Земята и околната среда.

Празникът се чества от над половин милиард души по целия свят. Счита се и че денят е своевременно начало на модерните екологични движения.

Днешният ден е повод за изготвянето и приемането на множество регулации, гарантиращи опазването и подобряването на околната среда.

Тази година в Деня на Земята организациите призовават хората да посадят дръвче в името на нашата планетата.

Във връзка с този призив в рамките на Пролетното почистване "София чисти" 2017 и по повод Международния ден на Земята Столична община организира засаждането на 3 000 дръвчета от различни дървесни видове в лесопарка на "Западен парк".

Фиданките на дръвчетата са дарени от Фондация 77. На събитието ще присъства заместник-кметът на София по екология Йоана Христова.