Виолин Баксилиан I е роден в Москва, от седем години живее в България, обича да играе на криеница, има дълги мустаци и къса опашка.
За близки и приятели е Бакс, а за останалите е единственият у нас котарак порода курилски бобтейл.

Курилският бобтейл е натурална порода, а нейната родина са далечните Курилските острови и остров Сахалин. Сега породата е пренесена в централната част на Русия предимно от руски военни. От 2009 г. са признати две разновидности на породата - късокосместа и дългокосместа.

Бащата на Бакс носи името Томас от Малютка Боб и е от Курилските гори, а майка му Айка е с родословно дърво.
Бакс е роден преди 10 г, зодия Риби.

Снимка 331454

Източник: news.bg

Котаракът има участия по изложби в Русия и България. От изложба в Русия има сертификат за международен шампион на WCF- World cat federation.

Като истински аристократ той е дружелюбен и умен, а любопитството му на моменти доминира всички черти на характера.

Наталия - собственичката на Бакс споделя, че той проявява навици на куче и... най- вече характер. Споделя, че е много обидчив и когато е обиден й обръща гръб.

Преди време семейството на Бакс пътувало до Русия и се наложило той да остане известно време при роднини. Бакс тъгувал и търсил постоянно стопаните си, понякога плачел, не искал да спи нощем. Стигнало се до там, че за да се успокои, осъществили видеовръзка със семейството му.

Когато Наталия си го прибрала Бакс й обърнал гръб и когато тя искала да го погали, той бягал. Не идвал и когато го викала по име. Минало време докато котаракът й прости, че е бил изоставен.

Иначе Бакс е отличен скачач, което е отличителна черта на породата, защото крайниците са им по- дълги от на другите котки.

Бобтейлът не проявява никакъв интерес към рибите в къщи. Не е така обаче с папагалите. Стои с часове под клетката и ги наблюдава.

Снимка 331455

Източник: news.bg

Иначе Бакс е щастлива котка - обича да хапва освен котешка храна, сьомга и риба тон. Обича и да го галят по корема.
Дружелюбният му нрав се проявява и по отношение на кучета.

Единственото, което липсва на Бакс е собствено котешко семейство. Наталия дълго е търсила женски курилски бобтейл у нас, но уви, казали й че друга котка от породата няма у нас. Опит да намерят партньорка на Бакс са направили и на изложбата на котки преди време в София.

Сега Наталия се надява някой пристигнал от Русия да си е донесъл женски курилски бобтейл и да я срещнат с Бакс.