AnimeS Expo - Фестивалът за азиатска култура, навършва 14 години и тази години ще се проведе в края на пролетната ваканция на 6 и 7 април. За поредна година събитието ще приветства хиляди гости от цял свят.

Фестивалът всяка година еволюира, става все по-мащабен и предлага повече и повече преживявания. Добавят се нови зони, нови квалификации, разширява се пространството и привлича все повече хора.

Аниме и манга, косплей, гейминг, к-поп, арт, музика, прожекции, образователни дискусии с международни лектори, томболи, награди и изключително много различни спортни и развлекателни площадки ви очакват в зала "Универсиада" в столицата.

Жури на световно ниво ще оценява множеството квалификации, сред които е световното по косплей в Япония - World Cosplay Summit (WCS). Победителите от тази квалификация заминават за 10 дни в Япония, за да представят страната ни на световното и да разгледат страната на изгряващото слънце.

Снимка 415836

Източник: news.bg

Другата ни групова квалификация за Clara Cow"s Cosplay Cup ще изпрати победителите в Ротердам, Холандия, където те ще състезават с отбори от цял свят за голямата награда - една седмица екскурзия в Япония.

Тази година събитието има 14 специални госта, като 3 от тях журират състезателния формат, а останалите се включват в любителския. TinYasuo, Sophie и Liza са почетното жури за косплея, като и тримата са представяли държавите си на световното и европейското първенство. TinYasuo се класира 2-ри в света, а миналата година успя да вземе и специалната награда на главния спонсор на световното по косплей.

Гейминг зоната ще съчетае в себе си компютърни игри, конзоли, настолни игри и 3D виртуалност. Най-големият турнир е по играта League of Legends, като тази година състезателният формат е 5v5 и 1v1 с впечатляващи награди, осигурени от спонсорите на събитието. Допълнителните турнири са по OSU! и Fortnite. Подготвена е много интересна Free Play Trading Card Game зона, на която ще можете да поиграете и тествате: Yu-Gi-Oh!, Dragon Ball Super Card Game, Cardfight!! Vanguard, Universal Fighting System и Pokemon TCG!

Фестивалът тази година е денонощен, като през нощта е подготвено специално техно парти за най-големите фенове. Поканени са световно известни топ DJ, които да се погрижат купона да бъде на ниво. След изключително успешните български партита на хардкор диджей №1 в света Angerfist, следващ гост от лейбъла Masters of Hardcore ще бъде Tha Playah, който пристига у нас за първи път. Продуцира и собствена музика, като неговите парчета редовно влизат в специализираните класации и се въртят от всички най-големи артисти в жанра.

Безупречно сценично поведение и шоу, перфектна визия и страхотни сетове - всичко това е запазена марка на хардкор сцената ни, който обещава да направи незабравимо парти и в София на 06.04.2019 г.

Снимка 415832

Източник: news.bg

Михаел Сладкаров, главният организатор на събитието, е горд, че всяка година успяват да разрастват фестивала, да добавят все повече интересни зони и да привличат вниманието на световната косплей сцена.

Наталия Гуркова ще надникне зад кулисите на събитието, което зрителите ще могат да видят и във фейсбук страницата на проекта "Те са! - специалното интервю".

Билетите могат да бъдат закупени онлайн от сайта на epay ( https://epaygo.bg/2613725031 ) или от всяка каса на EasyPay в България

  • Стандартен промо двудневен билет в продажба до 5.4.2019 - 25 лв.
  • Двудневен билет на място - 30 лв.
  • Еднодневен билет на място - 20 лв.
  • VIP билет - 90 лв.
    (В предварителна продажба се продават единствено двудневни билети!)

С VIP билетите получавате:

- двудневен достъп до цялото събитие;

- възможност да се снимате в специалната ни фото зона заедно с тримата гост-жури - TinYasuo, Sophie и Liza;

- автографи от тримата ни гост-жури върху снимката/плаката A3 формат;

- ексклузивен мърчандайз;

- запазено място на първи ред в косплей залата пред главната сцена;

- достъп до VIP ложата на втория етаж;

- възможност за по-ранно влизане в залата и пазаруване от мърч щандовете без опашка;

- отделен специален бърз вход/изход за залата;

ВИП билетите включват запазени места пред сцената, ексклузивен мърч и други екстри. Очаквайте скоро повече информация.

Всички посетители до 12-годишна възраст влизат безплатно, но е необходимо да бъдат с придружител, закупил билет за събитието.