Ако искаш да направиш ъпгрейд към iPhone XS, имаш избор между два варианта: iPhone XS с 5,8-инчов дисплей и iPhone XS Мах с 6,5 инча. Макар да не изглежда така, съществуват няколко значителни разлики между двата модела, за които си заслужава да научиш преди да вземеш окончателното си решение.

"Bigger is better"

Първо, масивният 6,5-инчов дисплей на iPhone XS Мах е огромен и очарователен. Перфектен е за всичко - от гледане на клипчета в YouTube до филми в Netflix или за игри като Fortnite.

Той се конкурира с други производители и техните телефони като Samsung Galaxy Note 9 по големина на екрана, като дисплея на XS Мах е всъщност само със сантиметър по-голям по диагонал, докато Note 9 има и доста големи и видими ръбове.

Със сигурност и iPhone XS Мах също има ръбове, но те са всъщност по-малко видими в сравнение с iPhone XS. Ръбовете и при двата телефона имат еднакви размери, но при iPhone XS Мах те заемат по-малък процент, отколкото при по-малкия му брат iPhone XS и затова се натрапват по-малко. Тази разлика става огромна, когато гледаш клипчета.

Също така, iPhone XS Мах притежава дисплей с голяма резолюция - цели 2688 х 1242 пиксела.

Друго нещо, което не можеш да получиш от iPhone XS е режимът пейзаж, който беше представен при iPhone-ните с размери Plus и който липсва при iPhone X. Най-вероятно никой не му обръща внимание, но режимът все пак съществува за онези, които биха искали да го използват.

Клавиатурата също така е по-голяма, с по-големи бутони, което ще помогне на предразположените към правене на грешки да пишат по-добре.

Размерът не е всичко

Ако си използвал iPhone 8 Plus и си забелязал, че е много трудно да достигнеш до горната част на екрана, възможно е да ти бъде дори още по-трудно с iPhone XS Мах понеже контролният център слиза от горния десен ъгъл на дисплея, а той е и по-трудният за достигане, дори и от по-големи ръце.

Употребата на iPhone XS Мах само с една ръка също е доста трудна предвид използването на iPhone XS, тъй като трябва да опънеш длан, за да достигнеш почти до горната част на екрана.

Мощност

Сега да преминем към живота на батерията. Ако си човек, който се интересува от живота на батерията на устройството или си забелязал, че вечер остава без почти никакъв заряд, тогава iPhone XS Мах е подходящото за теб решение.

iPhone XS Мах притежава батерия от 3 174 mAh в сравнение с 2 658-те на iPhone XS. Apple изчислява, че разликата е един час повече в полза на по-голямата батерия. Реално осъществен тест от Consumer Reports показва, че батерията на iPhone XS Мах държи близо час и половина повече, отколкото тази на iPhone XS и с 6,5 часа повече от iPhone X.