По повод разпространената в медиите информация за проверка на британския супер модел и актриса Наоми Кембъл при пристигането й на летище "София", от Агенция "Митници" информират, че багажът й е бил проверен и е извършена рутинна проверка на случаен принцип, което е част от задълженията на митническите служители. В Агенция "Митници" няма постъпило оплакване от Наоми Кембъл или неин представител във връзка със случая.

По този повод от летище "София" изразяват съжаление за негативните преживявания на Кембъл в София. Вчера от аеропорта са започнали пълна проверка на случилото се. "В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура", допълват от летището. За пълното изясняване на случая се преглеждат видеозаписите от деня на пристигането на Наоми Кембъл у нас и се разпитват служителите на аерогарата.

В публикация на Daily Mail от 11 юни, разпространена и от медиите у нас, се твърди, че Наоми Кембъл е била разстроена заради това, че е била избрана на расова основа за проверка при пристигането й на летище "София" на 19 май за тридневно работно посещение в България.

Медията припомня, че през 2008 г. Кембъл е била изведена от самолет с белезници след скандал с полицията на летище "Хийтроу". Твърди се, че тя се е ядосала, след като член на екипажа й е казал, че чантата й не е била качена на борда, защото е прекалено тежка.

Обвиняват Наоми Кембъл в лъжесвидетелстване?

Обвиняват Наоми Кембъл в лъжесвидетелстване?

Кембъл може отново да бъде извикана пред специалния съд за Сиера Леоне