Разгръща се нова глава в знаменитото съперничество между Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Двама ще се срещнат в демонстративен мач, докато португалският нападател се подготвя за първия си мач в Саудитска Арабия, откакто се присъедини към Ал Наср, съобщава Ройтерс.

След бляскава кариера в Европа, която го видя да печели четири титли от Шампионската лига с Реал Мадрид и две скудетата в Ювентус, Роналдо подписа с Ал Наср, описвайки това като "точния момент" да сподели опита си в Азия.

Саудитският клуб е последната спирка в кариерата на Роналдо, която започна през 2002 г. в Спортигн, преди нападателят да прекара два периода в Манчестър Юнайтед, последният от които завърши с горчива нотка, когато той напусна след ожесточеното си раздяла с клуба.

Роналдо и Меси, които доминираха футболната сцена повече от 10 години, ще се изправят на терена в четвъртък за първи път от декември 2020 г., когато Ювентус победи Барселона с 3-0.

Роналдо ще води, съставен от играчи на Ал Хилал и Ал Наср, срещу Пари Сен Жермен на Меси в демонстративен мач.

По стъпили са повече от 2 милиона заявки за билети за двубоя, който ще се проведе на стадион "Крал Фахд" в Рияд. Наддаването за VIP билет "Отвъд въображението" за мача вече надхвърли 10 милиона риала (2,66 милиона долара) в търг.

Отборът на Меси, ПСЖ, ще получи 10 милиона евро за участието си в приятелската среща.