В Лондон почина вокалистката на ирландската група Cranberries Долорес О'Риърдън. От полицията не уточняват каква е причината за смъртта на 46-годишната певица, предаде Би Би Си.

Известно е, че тялото й е намерено в стая на лондонски хотел. В официално изявление на нейните представители се казва, че тя е била в британската столица, за да прави записи.
Посочва се, че роднините й са шокирани от внезапната вест и не искат външна намеса в този труден за семейството момент.

Долорес О'Риърдън получи световна известност като вокалистка на Cranberries.
Пред 1994 г. тяхната песен "Зомби" от втория им албум "No Need to Argue" светкавично зае първите места в чартовете на Австралия, Франция, Германия, Белгия и редица други страни, включително България. Макар че албумът като цяло е изключително успешен - продадени са около 17 милиона копия, именно "Зомби" се превръща в емблематична песен за групата.

През 2003 година О'Риърдън започна самостоятелна кариера. Тя е автор на саундтрака към филма на Мел Гибсън "Страстите Христови".

В продължение на 20 години тя беше омъжена за бившия мениджър на групата Duran Duran Дон Бъртън. Двамата имат три деца.

През 2017 година Cranberries, които се събраха отново, обявиха, че започват световно турне. През месец май обаче, в разгара на турнето, групата беше принудена да го прекъсне и да отмени оставащите концерти заради здравето на певицата. Беше съобщено, че тя има проблеми с гърба.

През декември Долорес О'Риърдън написа в страницата си във Фейсбук, че се чувства добре и е изпълнила няколко песни на празника на списание "Billboard" в Ню Йорк.