StartUp Творилница за златен век в предприемачеството организира българският евродепутат Андрей Новаков. В София Тех парк се проведе иновационен лагер. Следващия месец ще се проведе форум "Изгряващи звезди", а наесен най-добрите ще посетят Брюксел.

Днешното обучение е по темата интелектуална собственост. Целта на инициативата е изграждане на предприемаческа култура.

Евродепутатът Новаков гарантира подкрепата си за обучението по предприемачество. Вдъхновението му са делата на Буров и Стамболов. Той настоя обучаваните да създадат нови продукти, които да направят живота по-добър.

Новите индустриалци носят тишърти и кецове, убеден е Андрей Новаков. Единствените граници, които съществуват, са тези, които сами си поставяме. Да оставим тези граници, настоя евродепутатът.

Във всеки от нас има толкова много фосфор, че да се направят 1000 клечки кибрит, обясни още той. Да се запали огънят на предприемачеството, настоя още Андрей Новаков.

За другото, което той настоя пред младите хора, е да направят възможно и невъзможното. Настоя да не вярват, когато някой им каже, че някоя идея е невъзможна. Това само трябва да ги амбицира, убеден е българският представител в Европейския парламент.