Атлетико (Мадрид) или Олимпик (Марсилия). Един измежду тези два отбора довечера ще има шанс да триумфира в турнира Лига Европа.

Домакин на събитието е Лион, който ще приеме големия сблъсък. Няма спор, каза го и треньорът на французите Руди Гарсия, че "дюшекчиите" са фаворит за спечелване на срещата.

Те обаче ще бъдат без треньора си Диего Симеоне, който е наказан заради бурните си реакции по време на първата среща с Арсенал от полуфиналите на турнира.

Руди Гарсия: Ние сме аутсайдер срещу Атлетико (Мадрид)

Руди Гарсия: Ние сме аутсайдер срещу Атлетико (Мадрид)

"В един мач обаче всичко е възможно"

Двубоят ще е по-специален и за Фернандо Торес. Ел Ниньо вероятно ще се появи в игра като резерва, но едно е сигурно - това е последният му мач за Атлетико.

Чоло ще може да разчита на най-доброто, с което разполага, така че няма проблеми за решаване от спортно-техническо естество. Това се отнася и за колегата му Руди Гарсия, който превърна Олимпик в истинско страшилище за отборите в Лига Европа през този сезон.

Отборът му играе повече от приятен и резултатен футбол. Затова и предпоставките за тази вечер са да гледаме зрелищен сблъсък.

Марсилци загубиха последните си два финала в турнира - срещу Валенсия и Парма, още когато надпреварата носеше наименованието Купа на УЕФА.

Атлетико пък взе един финал преди няколко сезона, срещу Атлетик (Билбао), който се оказа и първият трофей за Диего Симеоне като треньор на "дюшекчиите".

И така - време е за големия финал, началото е от 21,45 часа...

УЕФА готви тежък удар по Диего Симеоне, грози го наказание от 5 мача

УЕФА готви тежък удар по Диего Симеоне, грози го наказание от 5 мача

Треньорът ще си носи последствията заради поведението по време на мача с Арсенал