Лион се прости с мечтата си да играе финал в Лига Европа пред собствена публика, предвид това, че последният мач от надпреварата е на техния стадион "Групама", след като французите загубиха с 2:3 домакинството си на ЦСКА (Москва).

Така въпреки победата на руска земя с 1:0 преди седмица, "лъвовете" отпаднаха от турнира с общ резултат 3:3, но повече допуснати голове на собствен терен.

Въпреки че бяха считани за абсолютен фаворит в двубоя, домакините трябваше да видят как Головин в изпълнение стил Тиери Анри с вътрешен фалц по диагонал открива резултата в 39-ата минута!

През втората част зрителите станаха свидетели на цели 4 попадения! Лион изравни чрез Корне в 58-ата минута, който се възползва от върната топка от аутлинията и вкара за 1:1!

Още в следващата атака обаче руснаците отново попариха френския отбор, тъй като Муса засече центриране от десния фланг за 2:1! Понтус Вернблом смълча още повече публиката на домакините, вкарвайки при подаване отляво в наказателното поле за 3:1!

До края на срещата французите тръгнаха ва банк в търсене на попадения, но силите им стигнаха само за гол на Мариано Диас в 71-ата минута, който се оказа недостатъчен и така Лион отпадна от турнира.

В групата за мача на гостите попадна и българският национал Георги Миланов, който обаче остана на пейката и не се появи в игра.

Лион - ЦСКА (Москва) 2:3

0:1 Головин 39'
1:1 Корне 58'
1:2 Муса 60'
1:3 Вернблом 65'
2:3 Диас 71'

Снимка 345575

Източник: uefa.com