Рома записа третата си победа в груповата фаза на Лига Европа, с което осигури и участието си във фазата на директните елиминации от турнира.

Римляните спечелиха визитата си на ЧФР Клуж в Група "А" на втория по сила европейски клубен турнир.

Снимка 507152

Източник: Twitter

Италианският гранд вече е с актив от 10 точки - 3 повече от преследвача си Йънг Бойс, който по-рано днес се справи с ЦСКА.

ЦСКА загуби от Йънг Бойс с 0:1

Йънг Бойс видя топката за един гол и нова победа срещу ЦСКА

"Армейците" 4 мача без попадение в групите на Лига Европа

Клуж остава на третата позиция с 4 точки, два мача преди края на този етап. При загубените срещи от Рома с 0:2 и 0:5, дори два последователни успеха до края и изравняване на точките с "вълците" не би било достатъчно за състава за класиране за елиминационните битки. 

Снимка 507149

Източник: Twitter

След нулева първа част, четири минути след подновяването на играта Верету центрира от пряк свободен удар, а Дебелюх не се ориентира, протегна крак и насочи топката в собствената врата за 0:1.

Снимка 507150

Източник: Twitter

Така вместо да се разпише в правилната цел, за което бе пуснат на игрището от първата минута, футболистът на домакините даде предимство на съперника.

В 67-ата минута отново Верету имаше шанс за изява, като Рома получи дузпа. Футболистът на домакините застана зад топката и покачи на 2:0 за италианците, с което предвести крайния победител.

Снимка 507146

Източник: Twitter

Нова промяна в резултата нямаше и по този начин Рома продължава напред в турнира. Йънг Бойс и Клуж се изправят един срещу друг, но чак в последните срещи от групата. Преди това трябва да изиграят по още един мач.

Снимка 507151

Източник: Twitter