От ревизиите на футболните клубове и собствениците на бентли и други луксозни коли в хазната са постъпили 24 млн.лв.

Това са близо 100 000 средномесечни пенсии, заяви изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов в сутрешния блок на БиТиВи.

Стана ясно, че 2 от фирмите, организатори на концерти на световни звезди в България, са укрили 100 000 лв. данък върху доходите, съобщи още Стефанов.

В момента агенцията за приходите проверява 13 такива компании. Данъчни ще присъстват на предстоящите концерти на Елтън Джон и AC/DC.

По думите на Стефанов се проверяват още лекари, стоматолози, 261 футболисти и много други, но по-важното е, че средно годишно НАП прави около 17 000 ревизии, които предотвратяват данъчни измами за 1,5 до 1,7 млрд. лв.

Данъчни ще присъстват на предстоящите концерти на Елтън Джон и AC/DC.

Във връзка с акциите на МВР „Наглите" НАП проверява над 100 физически и юридически лица. Вече има открити несъответствия на имуществото и доходите на някои от членовете на престъпната група и техни роднини, съобщи в интервюто Стефанов.

 

Според него е рано да се прави окончателна прогноза за приходите в хазната за цялата 2010 г., но постъпленията за първите два месеца на 2010 г. са с около 600 млн. лв. по-малко, в сравнение със същия период на миналата година.

С 40 000 по-малко са трудовите договори, обявени в НАП през първите два месеца на годината, значително намалява и облагаемата ДДС основа, каза още Стефанов.

Директорът на НАП изтъкна, че ако НАП започне да събира принудително неплатени в срок данъци от фирми, които са затруднени заради кризата, това ще доведе до фалити.
Затова в приходното ведомство се стремят да събират просрочията гъвкаво и да сътрудничат на бизнеса.