50 милиона касови бележки на обща стойност 650 милиона лева са регистрирани от началото на инициативата на Националната агенция за приходите (НАП), съобщават от агенцията.

До тегленето на голямата награда в лотарията с касови бележки - чисто нов автомобил, остава седмица.

От приходната агенция припомнят, че гражданите могат да регистрират касовите си бонове на сайта www.kasovbon.bg до 16,59 ч. на 9 декември. Щастливецът, който ще грабне колата, ще бъде изтеглен на 11 декември.

До момента данъчните са раздали 50 смарт телефона и 11 телевизора.

От НАП отчитат постоянен интерес към лотарията. Около 1,5 млн. касови бележки се регистрират в седмичните игри. В месечните пък се състезават средно по 4,5 млн. касови бонове.

Данъчните отчитат рязко засилване на интереса в последните дни преди тегленето на автомобила.

Най-много регистрирани касови бележки средно на човек има в Разград - 403. След това се нареждат Видин и Шумен - с по 378 и 373 бележки. 10 000 лв. е най-високата регистрирана сума в лотарията до момента. Най-ниската пък е 3 стотинки.

От приходната агенция припомнят, че в лотарията може да участва всеки над 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg. Участниците трябва да регистрират валидни касови бележки, издадени след 16 ноември 2015 година.

Ограничения за вида на покупката, както и изискване за минимална и максимална стойност няма. Имената на победителите могат да се видят на сайта на лотарията.

Данъчните обръщат внимание, че хората трябва да пазят касовите си бележки или техни сканирани или фотокопия до края на играта. Това е необходимо, за да могат да получат наградата си. На проверка подлежат и всички търговци, издали печелившите касови бележки.