Готов е докладът на международната фирма за разследване на банкови фалити „Аликс партнърс" за Кооперативна търговска банка (КТБ). Това съобщава БНР, позовавайки се на информация от седмичния отчет на синдиците на банката.

Синдиците Росен Ангелчев и Лазар Илиев разполагат с един месец, за да се запознаят с предложенията на международната фирма. От доклада на двамата синдици не става ясно какви мерки е предложила разследващата компания. Не става ясно до проследяването и събирането на каква сума от вземанията на банката става дума.

От предишни доклади на Ангелчев и Илиев ставаше ясно, че международната фирма проследява множество кредити, които са били отпуснати от КТБ.

Финансист номер 1 Владислав Горанов бе обявил по време на парламентарен контрол, че докладът на фирмата трябва да е готов до края на сепември. Дали докладът или част от него ще бъде публично оповестен не е ясно.

Междувременно действията на синдиците по събиране на вземанията на банката продължават. Над половин милион лева са успели да съберат за седмица.