Американските компании „Chemring Ordnance” и “Global Ordnance” отличиха ВМЗ-Сопот за доброто партньорство и постигнати високи резултати при изпълнение на договори за производство и доставка на боеприпаси.

На официална церемония американците връчиха грамота и плакет на изпълнителния директор на предприятието д-р инж. Иван Гецов в присъствието на икономическия министър Божидар Лукарски.

Това признание е поредното доказателство за нов етап в развитието на ВМЗ. През последната половин година ръководството на предприятието постигна изключително много и това се усеща от всички – партньори, служители и работници, местната общност“, посочи министър Лукарски по време на церемонията.

Официалният представител на двете американски компании за България Владимир Осенов посочи, че през следващите 5 години интензивното сътрудничество между „Chemring Ordnance” и “Global Ordnance” и ВМЗ ще продължи да се развива.

ВМЗ се превръща в стратегически доставчик за американските си партньори. До края на месеца предстои и подписването на два нови договора“, посочи той.

„Благодарение на сътрудничеството си с водещи американски компании ВМЗ е във възход. Откриваме нови производствени мощности, постоянно назначаваме нови работници, нараства средната работна заплата“, посочи изпълнителният директор д-р инж. Иван Гецов. Той допълни, че от встъпването на новото ръководство на предприятието през септември миналата година са назначени близо 1000 нови работника.

Финансовото състояние на ВМЗ се подобрява постоянно, отчитат от предприятието и припомнят, че за отминалата Коледа работниците и служителите получиха бонус. За Великден ще имат и премия.

Преди седмица ръководството на оръжейницата прие въвеждането на система за допълнително стимулиране на наетите кадри на база постигнатите резултати. Първите бонуси по схемата ще бъдат изплатени със заплатата за месец май.