Министерството на финансите приоритетно обезпечи допълнително разходи за здравеопазване в размер на 117 844 400 лв. за нуждите в COVID кризата.

Това се е случило чрез преструктуриране на разходи в бюджета от началото на октомври досега.

Средствата са за създаване на резерв от лекарствени продукти за лечебните заведения за лечение на системен възпалителен отговор и протромботични състояния, възникнали вследствие на коронавируса при хоспитализирани пациенти - 12 500 000 лв., за осигуряване на моноклонални антитела за лечение на COVID-19 - 7 269 800 лв., за осигуряване на подкрепа за персонала за "първа линия", пряко ангажирани с дейности по предотвратяване разпространението на коронавируса, включително 38 600 000 лв. за поставяне на ваксини срещу заразата на здравно неосигурени лица, 13 000 000 лв. за закупуването на бързи антигенни тестове за откриването на SARS-CoV-2 за изследване на ученици от началния етап на образованието, 46 474 600 лв. за закупуването на ваксини срещу COVID-19.

Това е част от ангажираността на финансовото министерство да осигури мерките на правителството, за да може болниците да функционират и натискът на заболяването да се преодолее.

Ситуацията е критична, Кацаров и медици зоват за национална мобилизация

Ситуацията е критична, Кацаров и медици зоват за национална мобилизация

Носете проклетите маски, стойте на дистанция и се ваксинирайте, поиска Стойчо Кацаров