Къщите в местността "Буджака" край Созопол и на Райския залив не блестят с лукс.
Това са впечатленията след „въздушната" проверка на данъчните, съобщава БНР. 

Фрапиращи имоти от "птичи поглед" по Южното Черноморие не са били забелязани, съобщи на пресконференция директорът на НАП - Бургас Румен Шарпов.

Днес са направени два полета - на север и на юг от Бургас. Заснети са няколко интересни имота и те ще бъдат предадени за проверка.

Има и красиви къщи, красиви имоти", каза Шарпов.

След първия полет на НАП с хеликоптер над южните квартали на София директорът на НАП Красимир Стефанов заяви, че е останал „шашнат" от гледките.             Още...

Имало обаче няколко вилни селища от по 20 къщи с басейни. Според преценката на Шарпов в местността "Буджака" край Созопол и на райския залив, къщите не блестят с лукс.

Около 80 процента от имотите край Бургас са на собственици от Пловдив или София. Същата е ситуацията и с хотелите в курортния комлекс "Слънчев бряг".

Припомняме, вчера полетът на данъчните инспектори беше осуетен от лошото време.

По-плодотворна бе акцията на данъчните по Северното Черноморие.

В НАП-Бургас се поддържа регистър с наблюдавани фирми, на които ще бъдат извършени данъчни проверки. Чест е случаят, когато фирма взима голям кредит с мотив да строи имот, който после се оказва семейна къща.

Междувременно от РДСК съобщиха, че са издали 80 разпореждания за премахване на обекти около язовир „Ивайловград" (станалото известно като митничарско селище) и още 36 акта са издадени за забрана за ползване на имота.