Започнаха проверки на 6 футболисти, чийто постоянен адрес е във Врачанска област. Всички те са от „А" Професионална футболна група.

Ревизорите от местната приходна администрация във Враца ще установят дали имуществото и банковите им сметки отговарят на доходите, декларирани пред НАП.

Инспекторите вече са изпратили писма до отговорните институции, от които е изискана информацията за недвижимите имоти на футболистите, за автомобилите и спестяванията им.

Ако при проверките се установят разминавания между декларираното и притежаваното имущество ще се назначат ревизии, съобщиха от ТД на НАП - Враца.
При разкриване на данъчни престъпления, документите ще бъдат предадени в Прокуратурата.

Проверки на доходите на футболисти се правят в цялата страна. Те са продължение на кампанията за ревизии на футболните клубове, при които станаха известни данни за редица нарушения на данъчното и осигурително законодателство.

Оказа се, че по-голяма част от футболистите са назначавани на минимални работни заплати, като допълнително са сключвани анекси към трудовите договори, които не са били обявявани пред НАП.