Данъчните инспектори започват проверки по Южното Черноморие за резервации през интернет и обявяване на свободна леглова база. Информацията е на НАП-Бургас.

По-рано през деня се проведе среща в Бургаската областна управа. Тя бе организирана от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас, с участието на представители на морските общини и на контролните държавни институции в региона

Според информацията, данъчните и общините ще обменят оперативна информация, която ще допринесе за ефективността на контролните действия. От НАП Бургас напомнят, че при неиздаване на фискален бон, търговският обект ще бъде запечатван за срок до месец.

Очакванията са, че лятната лятната контролна кампания да помогне и за формирането на честна и равнопоставена за бизнеса конкурентна среда.

Проверките ще бъдат извършвани от екипи на Главна дирекция "Фискален контрол". В лятната кампания на НАП по Южното Черноморие ще участват и командировани служители от вътрешността на страната.

Припомняме, преди дни министърът на туризма Николина Ангелкова обясни, че представители на нейното ведомство ще имат изнесени приемни по морето.