НАП започва проверка на тримата митничари, показани в репортаж на Нова телевизия и техните съпруги.

Данъчните инспектори ще ревизират и собствениците на автомобили и недвижими имоти, предоставили ги безвъзмездно за ползване на митничарите.

От приходната агенция съобщават, че досега не е извършвана проверка на Бранков (митничарят, заради когото Лъчезар Иванов се забърка в скандал и бе отстранен от постовете си, б.р.), нито под каквато и да било форма от НАП е правено заключение, че имуществото му съответства на получените доходи.

Именно във възложената днес проверка ще се изследва дали имотите, превозните средства и останалите вещи на Бранков и семейството му могат да бъдат придобити с официално декларираните доходи.

Същата проверка е възложена и за Пламен Иванов и Бойко Чакъров и техните семейства, уточняват от НАП.

Ако бъдат установени укрити доходи или несъответствие на имущество и доходи за митничарите и техните семейства, ще бъдат възложени пълни данъчни ревизии, които да установят точния размер на неплатените данъци.

Всички резултати от проверките на НАП, както и евентуални данни за извършени данъчни или други престъпления ще бъдат незабавно предадени на ръководството на Агенция „Митници" и прокуратурата, допълват още от НАП.