Няма лошо от същото и повече от същото, ако всички искаме същото. Това заяви Йордан Цонев от ДПС, визирайки наименованието, което Менда Стоянова даде на бюджета - че той е същото и повече от същото.

Същото е една относителна стабилност, поясни той. Същ бил и стремежът за балансиран бюджет, увеличаване на сектори като образование и държавна администрация.

Бюджетната рамка не дава основи за реформи, според Йордан Цонев обаче. Бюджетът бил отражение на държавната политика. Всяка липса на реформи щяла да предизвиква критиките на ДПС.

БСП предлага бюджет на развитието срещу бюджета на застоя на ГЕРБ

БСП предлага бюджет на развитието срещу бюджета на застоя на ГЕРБ

Бюджет 2020 мина на първо четене с гласовете на 126 депутати, 92 бяха против

Класика в жанра за липса на реформи е здравеопазването. При всяка идея за реформа се включва задната скорост на джипа, както се изрази Цонев. Губим ценно време за реформи, а сега е времето за тях, предупреди депутатът.

Партията му иска да се изработи програма за развитие на страната за следващите 10-15 години. Нужно е догонващо икономическо развитие, подчерта Йордан Цонев.

125 години ще ни трябват да достигнем средното ниво за ЕС, според "бакалските сметки", които ДПС е направило. Депутатът иска ефективност по изразходването на публичните средства.

Горанов не дава да се пипа данъчната система до 2022 г.

Горанов не дава да се пипа данъчната система до 2022 г.

Според него дългосрочни цели се постигат с балансиран бюджет

Няма реформи, каза още той. Всяко наливане на средства в здравеопазването без реформи не е плюс, а страхотен минус за управляващите, по думите на Йордан Цонев. Това се отнасяло и за други нереформирани сектори.

Единната данъчна ставка била остаряла постановка. Нужен бил дебат по темата. Още от същото не е ОК, обясни той.