В НАП е направена предварителна проверка, за да се установи кой е изнесъл данни от документацията за имотното състояние на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Това заяви пред БНТ шефът на приходната агенция Красимир Стефанов.

Припомняме, официалният доклад на НАП за доходите на министъра бе представен вчера. Данъчните са констатирали разминавания между разходи и приходи при тъста и тъщата на вътрешния министър, което автоматично означава, че НАП започва ревизия на родителите на Десислава Цветанова.

Ден по-рано обаче информация за финансите на вътрешния министър бе представена на пресконференция на в-к „Галерия." Кристина Патрашкова заяви, че финансите на МВР шефа преминават основно през неговите тъст и тъща, които имали 14 банкови сметки.

По думите на Стефанов установено, че две лица са използвали кода си за достъп до базата данни, без да са ангажирани с конкретния случай.

Шефът на НАП ще поиска от финансовия министър инспекторатът на Министерството на финансите да направи проверка на лицата и ако се установи вина, ще бъде уведомена прокуратурата.

Той категорично отрече да е скрил нещо за имотното състояние на Цветан Цветанов, заявявайки, че това е проверка с голям обществен интерес. По думите му тя се наблюдава от прокуратурата, материалите от проверката ще бъдат изпратени в Комисията за борба с корупцията.

След като предоставихме цялата информация по отношение на проверката на вицепремиера и неговата съпруга, ние сме готови оттук нататък да отговорим на всички въпроси до последно, категоричен бе Стефанов.