Държавната финансова инспекция влиза утре в община Перник. Новината съобщи финансовият министър Симеон Дянков при посещението си в града, съобщава БиТиВи.

Той изтъкна, че ревизията има за цел да провери защо при просрочия от 11 милиона лева общината има на сметките си за местни дейности 1 милион лева.

При толкова много задължения, би трябвало тези пари вместо да се държат на сметка, да се използват за разплащания, поясни министърът.

Дянков постави община Перник на второ място в класацията за най-безотговорни финансово общини в страната, като посочи, че най-рязко просрочванията са се повишили през последните два месеца.

Министърът провери как върви ремонтът на театъра. От обещаните от правителство 3,5 милиона лева за реконструкция на сцената и салона 2 милиона лева вече са разплатени.

Припомняме, настоящият червен кмет Росица Янакиева е подкрепена от БСП и за предстоящите избори.

Янакиева създаде и много главоболия на кабинета и премиера Борисов, като бе отказала да издаде акт 16 на магистрала Люлин, тъй като строителите не бяха изпълнили ангажиментите да възстановят нанесените от тях щети по инфраструктурата в хода на строежа.