Икономическият министър Божидар Лукарски е увеличил състава на съвета на директорите на неработещото летище в Стара Загора на петима души, докато щатните служители там са само трима. Това се разбра от въпроса на депутата от БСП Георги Гьоков към министъра, зададен по време на парламентарния контрол, пише Сега.

По сведения на депутата новите членове на ръководството са съпартийци на Лукарски. Министърът потвърди за увеличението на борда на летището.

Според него промяната е наложителна, защото там ще се развива нова индустриална зона - проект, за който, по думите му, първо е необходимо да бъде разгърнат ръководният орган, а не щатът.

Лукарски каза, че заради липсата на лиценз за летище дружеството се занимава с продажба на билети и с отдаване под наем на пистата за складиране и за селскостопански изложения.

"Има интерес от чужди инвеститори, включително китайци, които няма да се срещат с чистачките и с хората, които продават билети, а с ръководството, което трябва да е в по-тежък състав", поясни той.

Икономическият министър увери, че всички членове на съвета на директорите са хора с опит в привличането на инвестициите, управлението на проекти и финансовия контрол.