Меглена Кунева - бившият еврокомисар, който отговаряше за правата на потребителите, вече е член на управителния съвет на BNP Paribas, която е най-голямата френска банка. Решението е взето на събрание на акционерите късно снощи, съобщи money.bg.

За назначаването на бившия комисар стана ясно в началото на април.

Кунева е едно от четирите нови имена, с които ще бъде разширен съставът на борда. С тях той ще стане 18-членен. Другите трима са Мишел Тилман, бивш изпълнителен директор на ING bank, Емил ван Брьокховен, преподавател по икономика в

Университета на Антверпен, и Жан-Лоран Бонафе, заместник генерален директор по търговското банкиране.

Кунева отива в същата банка, в която след края на мандата на НДСВ отиде да работи и енергийният министър на жълтото правителство Милко Ковачев.

Той стана консултант на софийския клон на "БНП Париба", а в момента работи в централата на ЕБВР в Лондон.

В своя публикация от днес, посветена на жените с власт, френският вестник „Журнал дьо диманш" представя четири жени със силни позиции на международната сцена.

Сред четирите портрета e и този на бившия еврокомисар Меглена Кунева. Описана е като „чужденката", която влиза в борда на директорите на френската банка „БНП Париба". Така Кунева се присъединява към клуба на 20-те жени, които въпреки че не са френски граждани, участват в ръководството на френски компании.