Компанията Еврофутбол реши да атакува пряко дейността на центрове, свързани с PlanetWin365 в България. Защо не предпочетоха да докладват за проблемите на българското първенство? Защо Еврофутбол не защитава своите клиенти?

Това се казва в изявление на SKS365 Group ден, след като Еврофутбол обвини компанията, че развива незаконна хазартна дейност у нас.

В момента някои компании работят благодарение на протекционизъм и в конфликт с правилата на ЕС, се казва още в позицията на SKS365 Group, която притежава Planetwin365.

От компанията посочват, че на българския хазартен пазар оперират неясни фирми, управлявани от неизвестни лица или свързани с тръстови компании. „С какви средства някои от тези дружества са създадени? Как биха могли да получат привилегировани позиции на пазара?"

От SKS365 Group декларират, че всекидневно наблюдават за спазването на всички европейски правила за защита на потребителите, защитата на личните данни, прането на пари и борбата с тероризма. Надяваме се, че това правят и всички останали дружества в  България, посочват от компанията.

В изявлението до медиите от SKS365 Group изтъкват също така, че винаги са отхвърляли нередностите във футбола, дори са станали част от системата на ФИФА за ранно предупреждение. Надяваме се, че българските оператори също, както и Еврофутбол, са част от тази система, допълват от компанията.

По повод това, че Еврофутбол определя като „незаконна" пресконференцията, проведена от SKS365 Group в София на 15 декември, компанията припомня, че съществува свобода на изразяване и информация.

С тази пресконференция SKS365 Group показа желанието си да работи по ясен начин и без да се крие. Вместо това, в България има други оператори, които са готови да се крият зад неясни фирми.
Български фирми, регистрирани да обслужват клиенти на  Еврофутбол ", както и да взимат пари в брой от клиенти и да плащат в кеш на спечелилите, нямат лиценз от българската Комисия по хазарта, атакуват на свой ред от SKS365 Group.