В последните два месеца НАП предприе много действия, включително и в сферата на ДДС измамите. Изготвихме обобщен доклад, който представихме на премиера Борисов и на финансовия министър Дянков.

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия шефът на приходната агенция Красимир Стефанов и изрази надежда, че изискванията на финансовия министър са удовлетворени.

Стефанов заяви, че към 31 юли са събрали 7,1 млрд. лв., което е с 458 млн. лв. повече от същия период на миналата година.

По думите му от 31 май до 31 юли са наваксани 50 млн.лв. от изоставането, което е предвидено в годишен аспект, което се дължи на контролните дейности на НАП и по-специално на трудовото и осигурителното законодателство.

„ Към 31 май очакваното неизпълнение от НАП на приходите е в размер на 622 млн. лв. За два месеца сме наваксали и вече очакваното неизпълнение е 572 млн. лв., но това се дължи на грешно планирани осигурителни вноски.

Стефанов каза още, че бюджетът на държавата не се формира само от НАП. „Смятам, че на консолидирана база няма да има проблем. Около 300 млн. лв. неизпълнение ще е от осигурителните вноски, а останалото е от ДДС, но в „Митниците" ДДС върви със сериозно преизпълнение. Така че планираните 6,5 млрд.лв. в годишен аспект ще бъдат изпълнени", категоричен бе той.