НАП Пловдив пуска на търг търговската марка на ПФК „Ботев", която е с почти 100-годишна история. Подобен вид интелектуална собственост, запорирана заради публични задължения на притежателя й в големи размери, се пуска за пръв път на търг от Агенцията.

Марката е притежание на ПФК „Ботев 1912 - Пловдив" АД. И има патент до края на месец юли 2017 година. Предвид естеството й на комбинирана марка с нея са защитени словните и графични изображения, свързвани с клуба, като този, който я закупи ще може да я използва в образователни, развлекателни, спортни, културни, рекламни и застрахователни дейности.

Освен това купувачът ще има право да обозначава с нея спортни артикули, рекламни материали като шапки, играчки, печатни и пластмасови материали, и дори домакински прибори.

Запазеният еталон на „Ботев" бе запориран от публичен изпълнител заради задължения към бюджета, по-голямата част от които са данъчни. Освен, че има заведено изпълнително дело срещу едноименното акционерно дружество, от юли миналата година спрямо него е открито производство по несъстоятелност, инициирано от публичните изпълнители на НАП - Пловдив.

171 990 лева е първоначалната цена, от която ще започне наддаването за марката на ПФК „Ботев", което ще се проведе на 3 февруари.