Националната агенция за приходите набира кандидати за извършване на възстановителни и довършителни работи на сградата на НАП на булевард Цариградско шосе.

От понеделник, 18 декември, започва процедура за предквалификация на потенциални изпълнители.
Процедурата за предквалификация включва набирането на предложения и формирането на списък с кандидати, които отговарят на изискванията, поставени от Националната агенция за приходите. 
От този списък в последствие ще бъде избран изпълнителят на възстановителните и довършителни работи, който предложи най-ниско финансово предложение, отговарящо на изискванията на НАП . 

Желаещите да участват в тази процедура трябва да закупят документацията за предквалификация на стойност 50 евро, след като подадат писмено заявление до Централното управление на НАП.
Крайният срок за подаване на кандидатурите за предквалификация  е 16.00 часа на 7 февруари 2007 г.

В процедурата за предквалификация могат да участват както български, така и чуждестранни компании и консорциуми.
Всички етапи на процедурата ще бъдат съобразени с указанията за провеждане на такива процедури, издадени от Световната банка.

Сградата на НАП на  булевард "Цариградско шосе"  в по-голямата си част е изградена в груб строеж, изпълнени са частично някои довършителни работи, но не е въвеждана в експлоатация.

Съгласно разработения нов работен проект за възстановителни и довършителни работи сградата, предмет на настоящия конкурс, е със застроена площ от 6 612 кв.м.; обща разгъната застроена площ от 66 862 кв. м. 

В новия проект е предвидено още  да се изпълнят нови отоплителни, вентилационни и климатични инсталации за сградата, както и структурни кабелни системи за около 2 400 работни места.

 Пълният текст на поканата за предквалификация може да се прочете на  Интернет-страницата на НАП на адрес http://www.nap.bg/. Документацията за предквалификация ще бъде достъпна за разглеждане в сградата на Централното управление на НАП всеки работен ден от 14.00 часа до 16.00 часа.