"Премахването на визовите ограничения за българските граждани, пътуващи в САЩ, е фактор, който несъмнено ще улесни комуникацията между бизнеса и ще допринесе за увеличаването на търговския обмен". Това заяви президентът Румен Радев на среща с представители на Американско-Централноевропейската бизнес асоциация (АСЕBA).

Президентът посочи и че България е готова да насърчи инвестициите в проекти, които ще донесат добавена стойност за икономическия растеж на страната и за развитието на обществото.

Борисов привлича американски инвеститори

Борисов привлича американски инвеститори

В областта на селското стопанство, фармацията и технологиите

Радев очерта и преимуществата на страната ни за бизнес - България е част от общия пазар на ЕС, страната ни има ключово разположение в Югоизточна Европа, изграждаме енергийни и транспортни коридори, свързващи ни със съседните региони, у нас има атрактивното данъчно облагане и квалифицирана работна ръка.

Държавният глава също така открои стратегическото партньорство на България и САЩ в сферата на сигурността и отбраната, в борбата с тероризма и в правосъдието и призова за увеличаване на нивото на икономическия и инвестиционен обмен между двете държави.

Над 50% спад на инвестициите у нас

Над 50% спад на инвестициите у нас

За периода януари - август 2017 година

В първата за изминалите 14 години мисия на АСЕBA в България участваха 12 от най-големите компании от САЩ в сферата на информационните технологии, отбранителната индустрия, земеделието и производството на храни.