Всеки регистриран потребител в лотарията на Националната агенция за приходите (НАП) и Министерство на финансите от днес може да въвежда касови бележки и чрез мобилното приложение на приходната агенция. Приложението може да се изтегли през App Store на мобилния телефон за операционна система iOS или през Google Play за телефони с операционна система  Android, поясняват от НАП.

Чрез телефона на агенцията 0700 18700 също могат да се регистрират фискални бонове.  

Близо 5 млн. пъти до момента е посетен сайтът на играта www.kasovbon.bg. Близо 3 млн. са регистрираните касови бележки. Те са на обща стойност 41 млн. лева.

На 20 декември ще бъде изтеглен първият късметлия от данъчната лотария.

В продължение на една година всяка седмица приходната агенция ще връчва по един смарт телефон с четириядрен процесор, всеки месец – 40-инчов смарт 3Д телевизор, а голямата награда лек автомобил с всички екстри ще бъде изтеглена по Коледа догодина.

От НАП припомнят, че в лотарията може да участва всеки, който е навършил 14 години. Той трябва да има профил в сайта www.kasovbon.bg и да регистрира валидни касови бележки, издадени след 16 ноември 2015 г., включително.

Ограничение за вида на покупката няма. Няма и изискване за минимална и максимална стойност.

Данъчните напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях.