Меню на пицария „Ало-о-о, Ало-о-о" с главен готвач финансовия министър Симеон Дянков бе раздадено в парламента от червени депутати при обсъждането и гласуването на второ четене на Бюджет 2010.

„Нямате хляб?! Яжте пица!" е рекламното послание на заведението. Специалитетът явно е „Пица 2010".


За клиентите специално е написано да имат предвид: „Не дразнете главния готвач, защото е леко нервен по рождение".
Собственикът е чувствителен и приема само похвали.

Запазва си правото да прилага физическа сила, ако е недоволен от клиентите. В краен случай - може да ги даде и на прокурор. "Десерт - няма! Кацата с мед не е за всички".

Менюто на пицарията включва „големи амбиции в малки пици":

„Проектобюджетът" - дългоочаквана пица с лековат вкус; „Антикриза" - блуждаеща пица с тежък вкус; „Административна реформа" - постна пица с гръмко име.

От парламента:
Приеха бюджета на съдебната власт.
                               Още...

Предлаганите основни пици са с наименования: „Социална диета", „Здравословен глад", „Селска чест".
Менюто включва още „Общинска постна пица", както и пица „Детска радост". Предлагат се и любимите пици на собственика като „Грешка на готвача", „Пица за гладници" и „Пица с дивеч на горски дърва и античен сос".

Посочено е и какво съдържа всяка от пиците.

Например за пица „Здравословен глад" е записано, че в цената са включени ограничени нискокалорични продукти от здравната каса. Всяка допълнителна екстра се плаща по ценоразпис, предоставен от главния готвач.

„Детска радост" съдържа семейни помощи за деца с нисък хранителен състав - минус 117 млн. калории. Приготвя се от изцяло замразени продукти - помощи за раждане, месечни помощи, помощи за деца с увреждания.

Ето какво представлява и пица „Грешката на готвача" - добавки за майки на близнаци и за майки-студентки, които могат да бъдат рязани според настроението на готвача.
Приготвена е на газ от недостроен газопровод, пренесена с правителствени самолети и шенгенски хеликоптери, затоплена на ядрена централа.

Има и телефон за доставки.

По време на дебата експремиерът Станишев и лидер на БСП настоя парламентът да подкрепи предложениетона левицата да бъде увеличена приходната част на бюджета с 1 млрд. 260 млн. лв.

Той подчерта, че искането се базира на реалистични прогнози. Според Станишев проектобюджет 2010 е разчетен на нереалната прогноза за спад от 2% на БВП.

Станишев заяви, че има възможности за допълнителни приходи и настоя те да бъдат предвидени в бюджета. Той настоя и да отпадне предвиденото намаление на осигурителната тежест.

Павел Шопов от Атака упрекна експремиера, че не разбира от бюджет и като аргумент изтъкна провала на Бюджет 2009, в който лъснала огромна дупка, а също и предишните бюджети с по 4 млрд. лв. излишъци.

В отговор Сергей Станишев защити водената политика на бюджетни излишъци - за компенсиране на търговския дефицит.

Настоявайки парламентът да приеме предложенията на левицата за повече приходи в Бюджет 2010, Станишев припомни обещанията на финансовия министър за 2 млрд. лв. приходи от спирането на контрабандата и 800 млн. лв. от сливането на НАП и митниците.

„Всеки ден министър-председателят Борисов открива нови обекти, гарантирани с пари, отпуснати от предишното правителство", изтъкна още лидерът на БСП.

Противопоставяйки се на управляващите по бюджета Мая Манолова от БСП отправи предупреждението, че предвиденото намаляване на капиталовите разходи на общините ще прехвърли кризата в по-слабите общини.

По думите й предвиденото в бюджета ще доведе не само до фалити на фирми, но и до фалити на общини.