Остават броени дни до края на Лотарията с касови бележки на НАП. Желаещите да се включат могат да регистрират своите касови бележки и да се състезават за голямата награда от 50 000 лв.

На 10 декември ще стане ясен и големият победител в ефира на бТВ.

Потребителите могат да регистрират касови бележки на сайта https://kasovbon.bg до 11,59 ч. на 9 декември 2018 г.

От началото на инициативата са регистрирани над 30 милиона касови бележки на обща стойност 417 милиона лева. До момента данъчните са раздали 51 предметни награди - телевизори, лаптопи, телефони и други, а също и 11 месечни награди от 2 000 лв.

Интересът към Лотарията е постоянен, отбелязват от НАП. За участие в седмичните игри се регистрират по около 800 хиляди касови бележки, а за месечните се състезават средно по 2 милиона. В последните дни преди тегленето на голямата награда интересът рязко се засилва, отчитат от приходната агенция.

Лотарията с касови бележки доби популярност и в социалната мрежа Фейсбук. На страницата на играта - https://www.facebook.com/kasovbon, има над 6000 последователи. Около 25% от феновете на Лотарията във Фейсбук са от столицата, а 75% от тях са жени.

Играта обаче не свършва с изтеглянето на печелившия за втория сезон на Лотарията. Веднага след като приключи регистрирането на бележки за 50 000 лв., започва и новият, трети сезон.

В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове на сайта www.kasovbon.bg.