София Кметът на София Бойко Борисов се срещна с представители на рейтинговата агенция Standart & Poors.
На срещата присъстваха директорът на “Международни публични финанси” в агенцията Феликс Егел и Мертин Дула – рейтинг специалист, които раговаряха със заместник-кмета Минко Герджиков.

По късно експертите от Standart & Poors ще разговарят и с директора на “Дирекция “Финанси” Иван Илиев и началниците на отдели “ Финанси”, “Сборен бюджет”, “Анализи и прогнози” “Европейска интеграция”.
Целта на посещението им е изготвяне на нов кредитен рейтинг на София. В момента рейтингът на столицата е “ВВ” стабилна перспектива, съобщават от пресцентъра на Столична община.

На експертите ще бъде предоставена информация по предварително зададени от тях въпроси, свързани с вътрешните взаимоотношения между властите, очаквани промени в заетостта, административна структура, брой заети, ръст на заплатите, както и в управленските политика на града.

Докладът на Столична община включва информация за общия брой на населението, структура на градската икономика, списък на десетте най-големи работодатели в Столична община, тенденции в развитието на икономиката и развитие на потребителските цени, чуждестранни и местни инвестиции в София и перспективи за 2005- 2007 година.

Към доклад е приложен списък с инвестиционни проекти с тяхната стойност, период на внедряване и текущо състояние.