"Възраждане" разполагат с експерти, които биха могли да предложат за позицията гуверньор на БНБ, който да смени сегашния главен банкер Димитър Радев, чиито мандат е изтекъл от вече близо две години.

Това отговори на въпрос на News.bg депутатът от партията на Костадинов Деян Николов, който заедно с колегите си даде брифинг в кулоарите на парламента.

"Управител на БНБ ще се избере, естествено, когато има работещо мнозинство в парламента и се стигне до тази тема, отлагана доста във времето. Ние най-вероятно няма да подкрепим Димитър Радев (за нов мандат). Имаме експерти, които смятаме, че са подходящи за позицията управител на БНБ. Като за нас е най-важно връщането на златния резерв в България и позицията по отношение на еврозоната", каза народният представител

Причината за брифинга на "Възраждане" бе среща, която от партията са провели с Димитър Радев във вчерашния ден. На първо място те са поставили въпроса какво се случва с анализа за позите и вредите от членството ни в еврозоната, на което били получили отговор, че Централната банка няма да променя излезлия вече неокончателен доклад, сочещ определени рискове от приемането на единната европейска валута.

От партията освен това са настояли да се прекрати всякаква работа по подготовка за членство в еврозоната, докато не се проведе референдума им по темата.

"В момента това не е приоритет, има над 600 000 български граждани, подписали се за референдума. Няма консенсус в българското общество", подчерта Николов.

Възраждане внесе 590 хил. подписа за отлагане на еврото

Възраждане внесе 590 хил. подписа за отлагане на еврото

Костадинов очаква атака и доноси от "Демократична България"