Англия спечели домакинството си на Хърватия в мач от Лига А, група 4 на Лигата на нациите.

Битката на "Уембли" завърши с успех за домакините с 2:1. Автор на първото попадение в двубоя стана Крамарич, разписал се след 58 минути игра. Двадесет минути по-късно Лингард бе точен за 1:1, а крайното 2:1 оформи Хари Кейн, малко преди края на срещата.

Снимка 377200

Източник: GettyImages

За трети път за последните 130 дни двата състава излязоха един срещу друг в ключов двубой, този път за класиране на полуфинал в новата европейска надпревара.

Голово равенство или загуба означаваше отпадане на Англия в по-долната група, като в крайна сметка това не се случи. Британците печелят групата, като финишират с актив от 7 точки, Испания остава на второто място с 6 пункта, а Хърватия е под номер три с четирите си спечелени точки в турнира.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Англия - Хърватия 2:1, гол на Кейн, обратът е факт!
на живо

Англия - Хърватия 2:1, гол на Кейн, обратът е факт!

Голово равенство ще означава отпадане на Англия в по-долната група

През първото полувреме превъзходството на домакините беше очевидно, като само липсата на късмет попречи на британците да си осигурят предимство в резултата.

Само в началните 10 минути от срещата Стърлинг можеше да се разпише на два пъти, но вещите намеси на Калинич неутрализираха мотивираното представяне на футболиста на Манчестър Сити в предни позиции.

Снимка 390166

Източник: UEFA.com

Последва силен момент и за Хари Кейн, който можеше да вкара първия си гол от няколко мача насам за отбора, но първо стреля в тялото на бранител, а след това добавката му бе спасена от стража на гостуващия тим.

Само в два случая хърватите погледнаха по-смело към вратата на съперника си. Първо това направи Ребич, който обаче стреля неточно, а малко по-късно и Перишич опита шанса си с изстрел от средна дистанция, но несполучи.

Снимка 390172

Източник: UEFA.com

В редиците на "шахматистите" бе извършена принудителна промяна, като Шиме Върсалко отстъпи мястото си на терена на Милич.

В самия край на полувремето първо Рашфорд изведе по чудесен начин Стърлинг в половината на гостите, но футболистът на домакините стреля неточно, а малко след това дойде и едно от най-чистите положения за Хърватия в мача до момента.

Снимка 390174

Източник: UEFA.com

Модрич получи топката на границата на наказателното поле и с елегантно подаване потърси Перишич. Последният обаче закъсня с миг за включването си в ситуацията и топката му бе отнета от Пикфорд.

Така до почивката голове на "Уембли" не бяха отбелязани.

След паузата екшънът бе пълен, като след малко по-малко от час игра гостите излязоха напред в резултата.

Това се случи след продължително разбъркване в полето на Пикфорд, при което Крамарич стреля, топката се отби в тялото на Дайър и влетя в мрежата за 0:1.

Снимка 390164

Източник: UEFA.com

Саутгейт извърши двойна смяна, включваща появата на терена на Джеси Лингард. В 78-ата минута футболистът на домакините се отблагодари по възможно най-добрия начин на селекционера, вкарвайки за 1:1 на празна врата. Топката му бе поднесена на тепсия от Хари Кейн.

Самият Кейн се превърна в големия герой в срещата, след като бе точен за крайното 2:1, 4 минути преди последния съдийски сигнал.

Така Англия постигна мечтан обрат и финишира под номер едно в Групата на смъртта!

Снимка 390160

Източник: UEFA.com