Белгия показа огромната си нападателна мощ и разгроми Тунис 5:2. Мачът се игра в много високо темпо и беше много отворен. Ранен гол от дузпа отказа африканците от защитна игра и го вкара в желаното от победителите русло. На практика Белгия е вече осминафиналист и оправдава прогнозата на редица специалисти, че ще е най-резултатният отбор на първенството.

Белгия - Тунис 5:2, високо темпо и много голове
на живо

Белгия - Тунис 5:2, високо темпо и много голове

Предрешен ли е изходът от този мач?

Белгийците започнаха вихрено веднага след изпълнението на център. Те получиха правото да изпълнят дузпа още в 5-та минута, след акто Еден Азар беше спънат на границата на наказателното поле отдясно. Системата ВАР потвърди решението, но останаха съмнения, че нарушението е извън полето.

Еден Азар хладнокръвно откри и мачът се отвори. Тунизиийците нямаха какво да губят и тръгнаха напред. В 16-та минута Ромелу Лукаку ги наказа. Той стреля по земя малко зад дузпата и удвои.

Снимка 364188

Източник: GettyImages

Африканците бързо върнаха един гол чрез Дилан Брон, който засече топката с глава след центриране от фаул две минути по-късно.

Мачът влезе в желаното от белгийците русло. Темпото беше много високо и двама тунизийци се контузиха и трябваше да бъдат заменени.

В дългото добавено време в края на полувремето Лукаку вкара трети гол, след като беше изведен отлично от Тома Мюние зад защитата на съперника.

Снимка 364196

Източник: GettyImages

След почивката тунизиците започнаха много амбициозно. И бързо получиха четвърти гол. Еден Азар показа какво може като технично на скорост преодоля Бен Мустафа и вкара на празна врата. Всичко в мача беше вече решено.

Мартинес извади двамата си голмайстори Лукаку и Азар и пусна на тяхно място Фелайни и Бачуай. Вторият беше много активен и достигна до няколко много чисти голови положения. Заваля силен дъжд, но слънцето продължи да огрява "Откритие Арена".

Снимка 364199

Източник: GettyImages

Мичи може да запомни този мач с многобройните си пропуски. Все пак в 90-та минута той успя да се разпише и увеличи на 5-1.

Тунизийците играеха отворено и в добавеното време Хазри отбеляза втори гол във вратата на Куртоа.

С играта си Белгия потвърди големите си претенции на този Мондиал. Но в защитата на "червените дяволи" има проблеми.

Тунис показа, че е един от аутсайдерите на първенството. Прказките на техния треноьр, че може да се справи с Белгия се оказаха кьорфишек, предназначен за местните медии.

Снимка 364195

Източник: GettyImages