Португалия излиза срещу Холандия във финала в турнира Лига на нациите. Битката на стадион "Ещадио до Драгао" започва в 21:45 часа.

И двата отбора постигнаха победи на полуфиналите, като Кристиано Роналдо вкара решителен хеттрик срещу Швейцария, а "лалетата" елиминираха Англия.

Португалия победи Швейцария с 3:1 и се класира на финал в Лига на нациите

Роналдо покори и Лигата на нациите, негов хеттрик прати Португалия на финал в турнира!

Европейските шампиони надвиха Швейцария с 3:1

С огромен интерес се очаква изходът от битката между Роналдо и централната двойка защитници на гостите Върджил ван Дайк - Матайс де Лихт. И двамата бранители изиграха страхотен сезон, но това до голяма степен важи и за петкратния носител на Златната топка.

Де Лихт: Ще взема решение за кариерата си след края на Лигата на нациите

Де Лихт: Ще взема решение за кариерата си след края на Лигата на нациите

Яспер Силесен го е посъветвал да приеме предложението на Барса

Измина доста време и от последния краен триумф на Холандия, която стана европейски шампион през 1988 година. Тогава по пътя към трофея Марко ван Бастен и компания елиминираха Германия, затова като цяло в ДНК-то на холандците е програмирано да намират рецептата срещу силни домакини на големи форуми.

При последната среща между двата отбора през март 2018 година Холандия постигна класическа победа, но това се случи в контрола. Като цяло ибериците имат предимство от 7:2 победи в изиграните общо 13 мача между двете нации. На последните три големи форума през този век Португалия неизменно печели.

Холандия победи Англия с 3:1 и е на финал в Лигата на нациите

Драма до последната минута, продължения, дузпа, ВАР и 4 гола: Холандия елиминира Англия и е на финал!

Битка, подходяща за Мондиал в Гимараеш

Красивият сребърен трофей е висок 71 сантиметра и ще донесе 10 500 000 евро на носителя му. За загубилия финалист ще останат 9 милиона евро.

При равенство в редовното време се играят продължения и ако след тях отново не се излъчи победител, започва изпълнение на дузпи.

Куман преди финала: Няма напрежение, а само удоволствие

Куман преди финала: Няма напрежение, а само удоволствие

"Знаем как да играем добър футбол"