Байерн (Мюнхен) не успя да изпрати с трофей Юп Хайнкес. "Баварците" загубиха с 1:3 от Айнтрахт (Франкфурт) финала за Купата на Германия, а двубоят бе последен в славната кариера на специалиста. От следващия сезон начело на мюнхенци застава наставника на тазвечершния победител - Нико Ковач.

Анте Ребич откри резултата на "Олимпиащадион" в Берлин в 12-ата минута. В началото на втората част Левандовски изравни. Отново хърватинът даде преднина на "орлите" в 82-ата минута, а дълбоко в добавеното време резервата Мият Гачинович вкара на празна врата за крайното 1:3.

Байерн не бе на познатото си ниво и като цяло изигра слаб мач. Роберт Левандовски пропусна две изгодни положения за мюнхенския колос, а на два пъти и гредата спаси Айнтрахт след удари на поляка и Матс Хумелс.

Байерн (Мюнхен) - Айнтрахт (Франкфурт) 1:3
на живо

Байерн (Мюнхен) - Айнтрахт (Франкфурт) 1:3, Гачинович донесе трофея на "орлите"

Последен мач в кариерата на великия Юп Хайнкес

Срещата започна с преса на Айнтрахт, които можеше да създадат проблеми на Улрайх още в 6-ата минута след грешка на Кимих. В 8-ата минута Левандовски спечели пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Полякът изпълни нарушението, като прати топката в горната греда.

В 11-ата минута Ребич открадна топката от Хамес, направи двойно с Боатенг и се озова зад защитата. Хърватинът напредна с топката и с хубав удар вкара за 0:1.

Снимка 357594

Източник: Twitter

В 17-ата минута Хамес намери Мюлер в наказателното поле, но нападателят не уцели вратата. В 24-ата Мюлер пък изведе Кимих и той за малко да се възползва от грешно излизане на Лукас Храдецки, но в крайна сметката топката излезе в аут.

Секунди по-късно, след контраатака за Байерн, Лева излезе сам срещу вратаря, прехвърли го, но и този път кълбото не намери целта.

Снимка 357599

Източник: Twitter

В 33-ата минута Мюлер стреля от воле от границата на наказателното поле, но Храдецки се намеси добре и спаси. Две минути по-късно отново Левандовски изпълни пряк свободен удар, но топката мина покрай лявата греда.

Снимка 357596

Източник: Twitter

В края на полувремето и Хави Мартинес се озова на стрелкова позиция след центриране на Хамес, но ударът му с глава бе слаб и вратарят на "орлите" спаси.

Втората част започна с опасен удар на Боатенг с глава, който бе спасен от Улрайх.

В 53-ата минута Байерн най-после изравни. Зюле пусна извеждащо подаване за Кимих отдясно, бранителят върна топката в наказателното поле, където Левандовски от точката на дузпата не остави шансове на Храдецки.

Снимка 357601

Източник: Twitter

В 61-ата минута Кевин-Принс Боатенг опита удар от воле, но прати топката в аут. Малко след това Улрайх боксира шут на Де Гузман.

В 69-ата минута Макото Хасебе с решителен шпагат попречи на Корентен Толисо да нанесе голов удар. Малко след това Левандовски опита за трети път да се разпише от пряк свободен удар, но отново не намери очертанията на вратата.

Снимка 357595

Източник: Twitter

В 76-ата минута Хамес нахлу в наказателното поле на Айнтрахт и центрира към Левандовски, но на поляка сантриметри не му достигнаха да реализира. В 80-ата мюнхенци удари втора греда - този път чрез Матс Хумелс, а при последвалата атака на "орлите" отново Ребич затрудни защитата в червено.

В 82-ата минута Ребич вкара за 1:2. Хърватинът се измъкна зад защитата и преодоля Улрайх. Ситуацията обаче беше разглеждана на ВАР, защото при отнемането на топката преди паса към Ребич кълбото се удари в ръката на Боатенг. Съдиите прецениха, че това не е било умишлено и зачетоха попадението, въпреки че имаха всички основания да отсъдят нарушение.

В добавеното време Байерн поиска дузпа за нарушение срещу Мартинес в наказателното поле. Съдията Феликс Цвайер гледа положението на ВАР и отсъди корнер. Свен Улрайх се включи в атака. След изпълнението на ъгловия удар защитата на "белите" изчисти топката, която се озова в Мият Гачинович. Сърбинът надбяга двама футболисти на "баварците" и вкара в опразнената врата за крайното 1:3.