86 души от дом "Възраждане" в Русе са излекувани от COVID-19. Сред излекуваните е 79-годишен мъж, който е бил на лечение в отделението по инфекциозни болести на Университетска болница "Канев". След изписването си от там в добро общо състояние той е бил оставен под домашна изолация, поради това че все още е бил с положителен PCR тест за коронавирус.

От излекуваните, 76 са обитатели, а останалите десет души са от персонала, работещ там.

От РЗИ припомнят, че общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение беше 96, като от тях 86 бяха обитатели, а останалите 10 души бяха от персонала. 8 от излекуваните обитатели са все още в Кризисен център "Каритас", а 56 са върнати в социалното заведение. Други десет обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ "Канев", а също така има и един напуснал социалната институция.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани четири нови случая на коронавирус, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Става дума за четирима мъже на 20, 24, 42 и 58 години. Всички те са от Русе, като единствено 58-годишният мъж е хоспитализиран в Университетска болница "Канев". За момента той е в стабилно състояние.

Останалите трима души са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация.

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 373, като активните случаи са 61. От тях 22-ма са на болнично лечение, а 39 са под домашна изолация.

143 нови случая на коронавирус, 9 починали

143 нови случая на коронавирус, 9 починали

Излекувани са 163-ма души

От активните случаи 44% са мъжете, а жените са 56%, което като бройка е съответно 27 и 34.

Почти същото е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 214 са жените, а мъжете са 159, което в проценти е респективно 57% и 43 процента.

За изминалите 24 часа има и шестима излекуван пациенти, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 292- ма.