Агенцията по вписванията отказа да впише новото ръководство на Четвърта градска болница по решението на Столичния общински съвет за вливането на болницата във Втора градска. Това става ясно от позиция във Фейсбук на председателя на СОС Цветомир Петров.

В нея се посочва, че решението за сливането на двете болници е било наложено силово от "икономическо мнозинство в Столичния общински съвет".

Петров отбелязва, че отново е под въпрос съдбата на Четвърта градска болница, която се е грижила за над 3 000 пациенти годишно.

Припомняме, в края на юли Столичният общински съвет взе решение за вливането на Четвърта градска във Втора градска болница по предложение на общинските съветници Антон Койчев от ГЕРБ и Ваня Григорова от групата на БСП, която е и председател на комисията по здравеопазване към СОС. Тогава двамата бяха обвинени от ПП-ДБ-Спаси София и от заместник-кмета по здравеопазването Иван Василев, че защитават икономически интереси, които целят продажбата на сградата на Четвърта градска болница, която се намира до Руски паметник.

СОС одобри обединяването на две общински болници

СОС одобри обединяването на две общински болници

С 34 гласа "за", 18 "против" бе гласувано вливането на Четвърта градска болница във Втора градска