Връщането на пациенти от болницата в Плевен не отговаря на моята заповед. Веднага щом разбрах за този проблем, предупредих директора на университетската болница в Плевен стриктно да спазват нарежданията, които съм посочил в заповедта.

Недопустимо е приемът на хората, които имат нужда от хемодиализа, химиотерапия, лъчетерапия, ТЕЛК, да бъде отказван

Смут пред болницата в Плевен заради затворени отделения

Смут пред болницата в Плевен заради затворени отделения

Връщат онкоболни, извършват се само спешни операции

Това заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на брифинг на Националния оперативен щаб след международна видеоконферентна връзка по повод разпространението на COVID-19 и мерките за овладяването му. 

Няма новоустановени случаи на коронавирус

Няма новоустановени случаи на коронавирус

Изследват старчески дом в Габрово

В Габрово няма подобна ситуация, но министърът превантивно разговарял и с директора на габровската болница.

Ананиев припомни, че вчера лично се бил убедил в отличната организация, създадена в рамките на самата болница. Било наредено на ръководството на плевенската болница да не допускат подобни тълкувания на текстове, а ако имат въпроси, винаги могат да попитат МЗ.

"Заповедта е изключително ясна - да се ограничи достъпът на външни лица, да се преустановят детските и женските консултации, плановите операции и свижданията. Това са ограниченията, всичко останало трябва да се изпълнява от лечебните заведения", допълни Кирил Ананиев. 

Коронавирусът - стрес тест за здравната система у нас

Коронавирусът - стрес тест за здравната система у нас

Малко вероятно е да бъде открит нулевият пациент, смята доц. Мангъров

Той увери, че се очакват количества, договорени с Р Турция. Успоредно с това се водят разговори с други държави-членки на ЕС, както и с трети страни, за осигуряване на още предпазни средства. Върви и процесът по производството на защитни маски и облекла у нас.

Дискутират се и различни варианти как общопрактикуващите лекари и търговците на дребно, каквито са аптеките, да бъдат снабдени с нужните им количества

Четиримата пациенти с коронавирус са добре

Четиримата пациенти с коронавирус са добре

Министър Ананиев посети Габрово…