Бившият санаториум в Поморие щял да приема пациенти от 24 юли. Това става ясно от съобщение на ръководството МБПЛР "ВИТА" ЕООД - Велинград.

От тогава докато "ВИТА" не получат разрешение от Министерството на здравеопазването за упражняване на лечебна дейност ще се извършват само профилактични програми.

"ВИТА" е стартирала процедурата за получаване на лиценз за лечебно заведение на черноморския си клон с внесени до Районните здравни инспекции на Пазарджик и Бургас заявления, обясняват от търговското дружество.

 

Поради недобрата материална база и инфраструктурата, наследени от бившите стопани - ВМА, процесите по възстановяването на болницата и привеждането й в нормално състояние ще продължат и занапред, обясняват от Велинград.

 

В бившия военен санаториум нямало да се предлага и храна, заради необходим основен авариен ремонт на хранителния блок, който не е функционирал повече от 20 г."

В Поморие отмениха акта за дарението на Военния санаториум

В Поморие отмениха акта за дарението на Военния санаториум

Волята на дарителите била погазена

 

Вината за лошото състоянието на сградата на лечебното заведение е на ръководствата на ВМА през годините, които са допуснали базата да бъде занемарена и да се руши, напомнят от "Вита".

 

Министерство на отбраната на война с Поморие за Военния санаториум

Министерство на отбраната на война с Поморие за Военния санаториум

Източници смятат, че кметът има користни цели

Позицията на търговското дружество е, че докато "ВИТА" и Министерството на отбраната правят всичко възможно за запазването на социалните и здравни функции на бившия военен санаториум в Поморие, кметът на черноморския град и общински съветници се опитват да отмъкнат от държавата апетитния имот на брега на морето и да преустановят развитието на болницата.