В момента в здравеопазването няма хаос, а високо напрежение. Това заяви пред Нова телевизия председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

Той напомни, че през пролетта са предупредили, че ще се стигне до момент, в който системата няма да може да поема пациенти, както се е случило и в други държави.

По негови думи не бива у лекарите да се създава усещането за вина.

Според д-р Маджаров системата се справя, но обществото се е провалило, тъй като не е разбрало, че лекарите няма да могат да помогнат на всеки, който има нужда да влезе в болница.

Не се предвижда пълен локдаун, успокоява Лъчезар Борисов

Не се предвижда пълен локдаун, успокоява Лъчезар Борисов

По думите му имаме най-добрите буфери и можем да поемем сътресенията

Шефът на БЛС предупреди, че ще се стига до върнати пациенти. "Пандемията е като вълна, която ни залива. Ясно е, че ще има такива случаи", обясни той.

Той заяви, че системата ще бъде притисната и трудно ще оказва помощ на хората със заболявания, различни от коронавирус. По тази причина призова за спазване на сегашните мерки, за да не се стига до въвеждане на по-строги.

По негови думи е трудно да се приложи нещо със сила, полиция и рестрикции. Той бе категоричен, че барикадите няма да решат проблемите, още имало хора, които неглижират всичко.

Личните лекари: Много болни от COVID-19 са извън статистиката

Личните лекари: Много болни от COVID-19 са извън статистиката

Държава е приела, че диагнозата се поставя само с PCR, а в медицината диагноза се поставя с анамнеза