Всички болнични асоциации изпратиха обща покана за среща с премиера Бойко Борисов, съобщиха от Българска болнична асоциация в писмо до медиите.

Организациите, които искат среща са: Българска болнична асоциация, Сдружение на общинските болници, Национално сдружение на областните болници за активно лечение, Асоциация на университетските болници и Национално сдружение на частните болници.

"Болничните организации се обединиха около тезата, че да се кредитират с доверие думите на група протестиращи, без оценка на фактите и действителността, не само дискредитира всички лечебни заведения в страната, но уврежда доверието в цялата здравна система", пише в съобщението. 

Медицински специалисти протестират под прозорците на Борисов
Обновена

Медицински специалисти протестират под прозорците на Борисов

Медестри, акушерки, фелдшери и физиотерапевти искат ясни правила

Те визират новосъздадения Синдикат на медицинските специалисти, които протестираха в неделя, 15 декември. Той обединява медицински сестри, фелдшери, акушерки и физиотерапевти.

15 от протестиращите преспаха в палатки пред сградата на Министерския съвет и в понеделник се срещнаха с премиера Бойко Борисов, с вътрешния министър Младен Маринов и здравния му колега Кирил Ананиев.

След срещата се показа конфликт между лекари и медицински сестри, при което от БЛС излязоха с позиция, че не са лоши хора с големи заплати

За 20 г. останахме с над 40% по-малко лични лекари

За 20 г. останахме с над 40% по-малко лични лекари

Няма механизъм, по който лекар да уведоми пациентите си, ако закрие практиктиката си

Представителите на всички болници не подкрепят представената информация за "далавери" и "злоупотреби с разпределение на заплати и болнични, схеми за източване на пари", "подправяне на документи" и "фалшифициране на клинични пътеки", се казва в съобщението от Болничната асоциация.

Целта на исканата среща с премиера е да не се противопоставят лекарите и сестрите - никой не печели от конфликт на медицински специалисти, които трябва да работят в екип за здравето на пациентите.

На предложената среща с премиера болниците са готови, да представят не само своята гледна точка, но и предложенията им за реформа в сектор Здравеопазване, се казва в изявлението на Болничната асоциация.

Лекарският съюз: Ние не сме лошите хора с големи заплати

Лекарският съюз: Ние не сме лошите хора с големи заплати

Пътят на ултиматуми, спекулации и лов на вещици е опасен