Подписката по инициатива на поморийци е подкрепена от близо 1000 души само за два дни. Тя е адресирана лично до министър-председателя Бойко Борисов. 

1000 души са се подписали в подкрепа на исканията на подписката да се осигурят спешни мерки за запазване дейността на МБАЛ Поморие и да се промени политиката на общинското здравеопазване в България.

В Поморие стартират подписка в защита на болницата

В Поморие стартират подписка в защита на болницата

Подписите на поморийци ще стигнат до Борисов

В поморийската болница продължава да работи Спешният център, Медицински център I, общопрактикуващите лекари и лекарските кабинети, но не се приемат пациенти за стационар.

От пресцентъра на Община Поморие информират, че кметът Иван Алексиев продължава да търси решение на проема, а Общината продължава да изплаща пътните разходи на пътуващите от Бургас лекари от Спешна помощ, средства за работни заплати на шофьорите на медицински автомобили, за гориво на същите и за охрана на МБАЛ.

Протест пред затворената болница в Поморие

Протест пред затворената болница в Поморие

Кметът пита защо не са изплатени надлимитните дейности

Планувано е следващата седмица подписката да бъде представена на министъра на здравеопазването и на управителя на НЗОК. Към момента те не са се свързали с ръководството на МБАЛ Поморие или това на общината.